jakohihnan vaihto

Jakohihnan vaihto sekä jakopään kunnostus Vääksy | Asikkala

Jakohihnan vaihto sekä jakopään kunnostus Vääksy | Asikkala

Jakohihna on kuluva ja vaihdettavissa oleva osa. Sen vaihtoväli autossa on tavallisesti 50 000–160 000 kilometriä. Vaihtoväli voi olla myös esim. 120000 kilometriä / 6 vuotta ja vaihto suoritetaan aina, kun jompi kumpi ehdoista täyttyy. Vaihtoväli on ilmoitettu auton käyttöohjekirjassa ja meiltä voit soittamalla tarkastaa oman autosi valmistajan suosituksen jakohihnan vaihdolle.

Jakohihnaa ei yleensä voida tarkastaa tai vaihtaa kuin huoltoliikkeessä, koska hihna on yleensä moottorin sisällä. Myös jakohihnan kestävyyteen vaikuttava hihnan kireyden asetus voidaan tehdä yleensä vain huoltoliikkeissä.

Jakohihnan vaihtamisen yhteydessä kannattaa vaihdattaa samalla mahdollisia muitakin moottorin laitteita uusiin, vaikka ne olisivat ehjiä mm. jakohihnan kiristinrullat ja mahdollisesti vesipumppu sekä apulaitehihna.
Jakohihnan ulkonäöstä ei kuitenkaan aina voi päätellä mitään ja ehjännäköinenkin hihna voi rikkoutua, ellei hihnanvaihdosta huolehdita auton huolto-ohjelman mukaisesti. Jakohihnan rikkoutuminen voi aiheuttaa moottorissa suurehkoa tuhoa ja aiheuttaa kalliin remontin.

Myös jakoketjulla varustetut autot voivat vaatia jakopään kunnostusta. Kun jakoketju käytössä venyy, se ilmenee usein ylimääräisenä äänenä. Jos jakoketju pääsee venymään liikaa, se voi katketa tai siirtyä pois paikoiltaan. Tämä aiheuttaa moottorissa suuren vaurion ja kalliin remontin.

Jos epäilet että autosi jakoketju on vaihtokunnossa, tuo autosi ammattilaisen arvioitavaksi.

Soita ja varaa aika jakohihnan tai jakoketjun vaihtoon, tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Miten voimme palvella?

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, tai soita Tomille 044 981 2084 tai lähetä sähköpostia myynti@vrmoy.fi

3 + 12 =

044 981 2084

myynti@vrmoy.fi

Vehkoontie 5

17200 Vääksy

 

Avoinna arkisin:

08.00-16.00